Jelena Pešić
- prečna flavta, kljunasta flavta
 
Sem Jelena Pešić, rojena 1985 v Kopru. Nižjo ter srednjo glasbeno šolanje sem zaključila v razredu mag. Alenke Zupan, na glasbeni šoli v Kopru. Aprila 2010 sem diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu red. prof. Fedje Rupla ter s tem pridobila dva naziva: Akademska flavtistka ter Profesorica flavte. Maja 2008 sem uspešno opravila sprejemne izpite na Conservatoire de Musique de Geneve ter se preko Erasmus študentske izmenjave vpisala v razred svetovno uveljavljenega flavtist, prof. Jacques Zoon-a. Pri istem profesorju sem konec Aprila 2009 opravila sprejemne izpite za Master od Interpretation na Conservatoire de Musique de Geneve.

 
V času šolanja sem kot solistka prejela 4 ZLATE PLAKETE, 7 SREBRNIH PLAKET in tri posebne nagrade. Zaradi svojih dosežkov sem sodelovala na več pogovornih oddajah na Radio Koper ter oddajah na RTV Slovenija.
 
Kot članica kvarteta flavt Nereide, sem prejela: 5 PRVIH NAGRAD, od tega 3 absolutno prve nagrade z najvišjo oceno tekmovanja- 100 točk. Kvartet flavt je posnel svoj CD ter kot edini predstavnik Slovenije sodeloval na mednarodnem tekmovanju EMCY v Dubrovniku. Na omenjenem tekmovanju je dosegel DRUGO NAGRADO ter posebno povabilo za koncert na Malti.

V nadaljevanju študija sem kot članica pihalnega kvinteta Akademije za glasbo prejela tudi Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani.

Ko flavtistka sem imela več celovečernih koncertov- v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma, koncertni dvorani v Celju, Mariboru, Kopru in Ljubljani. Kot solistka flavtistka sem prvič odigrala Mozartov Koncert v G- duru z obalnim komornim orkestrom, kasneje pa še s simfoničnim orkestrom Opere in Baleta Ljubljana, v dvorani Slovenske filharmonije. Med študijem v Ljubljani sem postala redni substitut v simfoničnem orkestru RTV Slovenije ter orkestru Slovenske filharmonije ter z njimi redno nastopala v domači dvorani Cankarjevega doma ter v tujini.

Januarja 2008 sem postala prva flavtistka mednarodnega mladinskega simfoničnega orkestra JV Evrope ter v sodelovanju z Mozarteum Salzburg, Nacionalno univerzo za glasbo Bukarešta, Visoko šolo za umetnost Zurich, Estonsko akademijo za glasbo ter teater ter Univerzo Komenskega Bratislava, sodelovala na eno mesečni turneji po Evropi.

V zasedbi Big Banda orkestra Radio in Televizije Slovenija sem od leta 2008-2010 sodelovala v predstavi Mestnega gledališča Ljubljana, Goslač na strehi.
Kot pedagoginja delam že od leta 2006 ter z otroci sodelujem na seminarjih, nastopih, predavanjih in tekmovanjih po Sloveniji in v tujini. Z učenkami sem prejela 2 ZLATI PLAKETI, 3 SREBRNE PLAKETE ter z najmlajšo učenko BRONASTO PLAKETO.


 
Portoroz
"Iz glasbe prihaja čar,
ob katerem se morajo upokojiti vse skrbi in vse bolečine srca."

William Shakespeare
GLASBENA ŠOLA SVETI ANTON / VSE PRAVICE PRIDRŽANE
Sv. Anton 1, 6276 Pobegi