Ana Lešnik
klavir

 
Svojo glasbeno pot sem začela v Glasbeni šoli Koper, kjer sem zaključila 10. razredov klavirja, najprej pri učiteljici Nuši Gregorič, nato pa pri profesorici Selmi Chicco.

V času svojega šolanja sem se udeležila številnih nastopov in tekmovanj in dosegla naslednje uspehe: leta sem 2001 na regijskem tekmovanju prejela zlato priznanje, na državnem srebrno plaketo; leta 2003 sem na regijskem tekmovanju prejela zlato priznanje in tretjo nagrado; leta 2004 sem na regijskem tekmovanju prejela zlato priznanje, na državnem tekmovanju bronasto plaketo; leta 2005 sem na regijskem tekmovanju, v disciplini klavirski duo (skupaj s Sanjo Šehič), prejela zlato priznanje, na državnem tekmovanju zlato plaketo in prvo nagrado; leta 2008 sem na državnem tekmovanju, v disciplini klavirski duo, ponovno v isti sestavi, prejela srebrno plaketo; istega leta sem prejela tudi najvišje priznanje Glasbene šole Koper Zlati violinski ključ. Izpite zadnjih letnikov sem opravila v obliki samostojnih nastopov, kjer sem z zahtevnim programom pokazala veliko pianističnega znanja in muzikalnosti.

Redno sem sodelovala in nastopala na seminarjih in poletnih šolah priznanih gostujočih profesorjev: Lovra Pogorelića, Alexeia Kornienka in Arba Valdme. Kot nagrajenka tekmovanj sem večkrat snemala v studiu Radia Koper. Vrsto let sem sodelovala pri mladinskem pevskem zboru GŠ Koper in v mešanem pevskem zboru Gimnazije Koper.

Portoroz
"Iz glasbe prihaja čar,
ob katerem se morajo upokojiti vse skrbi in vse bolečine srca."

William Shakespeare
GLASBENA ŠOLA SVETI ANTON / VSE PRAVICE PRIDRŽANE
Sv. Anton 1, 6276 Pobegi