Danijela Terbižan
Nauk o glasbi
 
Rojena sem v Kopru. Z glasbenim šolanjem  sem začela na Glasbeni šoli Koper pri prof. Silvani Pretner. Zaključila sem 10 letnikov klavirja in nato študij nadaljevala na Pedagoški akademiji v Ljubljani. Po diplomi višješolskega študija glasbene vzgoje in zborovodstva, sem štiri leta poučevala glasbeno vzgojo na Osnovni šoli Dušana Bordona. Nato sem se zaposlila na Glasbeni šoli Koper in sicer kot učiteljica klavirja in korepetitorka na podružnici v Piranu. Nekaj let kasneje sem začela s poučevanjem nauka o glasbi, glasbene pripravnice in predšolskih skupin ter solfeggia na glasbeni šoli v Kopru, kjer poučujem še danes.
 
V tem času sem zaključila visokošolski študij Glasbene pedagogike na Pedagoški fakulteti v Mariboru in podiplomski specialistični študij Managementa v izobraževanju na Fakulteti za management v Kopru. Nato sem devet let poleg poučevanja delala kot pomočnica ravnatelja Glasbene šole Koper in vodila najprej podružnično glasbeno šolo v Piranu in Izoli in kasneje še v Kopru. Zelo me je pritegnilo delo z najmlajšimi in ravno zaradi tega sem se dodatno izobraževala. Med drugim sem obiskovala tečaj glasbene pedagogike po metodi Edgarja Willemsa na GCEW v Ljubljani in druga izobraževanja s področja predšolsken vzgoje na Pedagoški fakulteti v Ljubljani in Kopru. Zadnji 16 let poučujem tudi glasbene predmete na srednješolskem programu Predšolska vzgoja na Ljudski univerzi Koper. Tako svoje znanje in izkušnje pri glasbeni vzgoji najmlajših predajam bodočim pomočnicam in pomočnikom vzgjiteljic oziroma vzgojiteljev.
 
V tem času me je navdušilo tudi zborovodstvo in tako sem pet let vodila Otroški pevski zbor Glasbene šole Koper, s katerim sem se udeležila treh tekmovanj in na regijskem tekmovanju v Novi Gorici osvojila zlato priznanje z odliko.


 
Portoroz
"Iz glasbe prihaja čar,
ob katerem se morajo upokojiti vse skrbi in vse bolečine srca."

William Shakespeare
GLASBENA ŠOLA SVETI ANTON / VSE PRAVICE PRIDRŽANE
Sv. Anton 1, 6276 Pobegi